top of page
  • Foto van schrijverFarida

Terugblik: deze vijf blogartikels las je het meest

Hoera, we bloggen exact twee jaar! Het perfecte moment om even terug te blikken: welke vijf artikels las je het meest?



Breng structuur in je tekst in vijf stappen

Duidelijke taal is meer dan korte zinnen schrijven en eenvoudige woorden gebruiken. Ook een overzichtelijke structuur maakt het makkelijker voor je lezer. Jij en heel wat andere lezers hebben dat begrepen. Jullie lazen massaal onze tips over structuur.





Laaggeletterdheid heeft vele gezichten

Eén op de zeven volwassenen in Vlaanderen is laaggeletterd. De kans is dus groot dat een laaggeletterde lezer jouw tekst in handen krijgt. Maar wat betekent dat, laaggeletterd zijn? Waar botsen die lezers tegenaan? Collega Katrien gaf 17 jaar les aan laaggeletterde volwassenen. Zij deelt het verhaal van enkele van haar cursisten.







Over zin en onzin van pictogrammen

Het eerste blogartikel dat we schreven, is meteen ook een van de populairste. Hoe zinvol zijn pictogrammen in teksten voor een kwetsbaar doelpubliek? Het korte antwoord is: minder zinvol dan je zou denken. Het uitgebreide antwoord, met alternatieven voor picto’s, vind je in het artikel.




Wil je je verder verdiepen in pictogrammen en iconen? In 2021 verscheen er een interessante publicatie rond het onderwerp.





Duidelijk én genderinclusief schrijven: zes tips van Wablieft

Constructies met schuine strepen, zoals ‘hij/zij/hen’, we zijn er geen fan van. Daarom zochten we naar alternatieven die vlotter lezen, én die even genderinclusief zijn.





Tien tips voor eenvoudige teksten

De topfavoriet van onze artikels: tien tips voor eenvoudige teksten. Zijn veel van je lezers laaggeletterd of anderstalig? Dan schrijf je heel laagdrempelig, en gebruik je duidelijke beelden. Gemakkelijk gezegd? We helpen je graag op weg.



Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page