top of page
  • Foto van schrijverFarida

Terugblik: deze vijf blogartikels las je het meest

43 blogartikels over duidelijke taal, verspreid over vier jaar. Dat vraagt om een overzichtelijk lijstje. Hier zijn de vijf artikels die je het meest las, in willekeurige volgorde.



Tien tips voor een duidelijke lay-out

Een duidelijke tekst zonder duidelijke lay-out is als een taart die gevallen is. Alles zit erin, maar het ziet er niet aantrekkelijk uit. Daarom: enkele Wablieft-tips voor een duidelijke lay-out. Spoiler: je hoeft geen InDesign of een ander ontwerpprogramma te kennen.





Nee, ‘klik hier’ is geen goede link

Zoek je meer informatie op een website? Dan kan je hier klikken. Nee wacht, hier. Of toch eerder hier? Voor je jouw laptop uit pure frustratie uit het raam gooit, tonen we jou hoe je wél doorlinkt. Zodat je meteen weet wat je mag verwachten. En vonden we het een handige truc om subtiel te linken naar enkele andere artikels? Misschien ...





Drie tips om zinnen in te korten

Voel je dat je ergens in een zin nood hebt aan een adempauze? Of zie je te veel komma’s staan in een zin? Dan luidt de diagnose: te lange zin. De remedie: de zin inkorten. We geven je drie tips waaraan je in eerste instantie niet dacht.





Eerste hulp bij feedback geven op teksten

Je moet vaak teksten nalezen van collega’s. Hoe geef je feedback, zodat je collega’s iets bijleren, én met veel goesting aan een volgende tekst beginnen? Bij Wablieft geven we al meer dan tien jaar feedback op teksten van klanten. We bundelen onze ervaring in een artikel.  





Tien tips voor eenvoudige teksten

De absolute topfavoriet van onze artikels: tien tips voor eenvoudige teksten. Zijn veel van je lezers laaggeletterd of anderstalig? Dan schrijf je heel laagdrempelig, en gebruik je duidelijke beelden. Gemakkelijk gezegd? We helpen je graag op weg.



Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page